Terug naar overzicht

Waarom is een powerbank zo handig?

Waarom is een powerbank zo handig?
Laurenze 25 augustus 2015 5 minuten lezen

We zien ze steeds vaker: noodopladers, oftewel: de powerbank! Een powerbank is een mobiele oplader waarmee je je smartphone, tablet, laptop of andere mobiele apparatuur mee op kunt laden. Eigenlijk alle apparaten die opgeladen kunnen worden middels een USB aansluiting. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder deze apparatuur als een smartphone of tablet. Het enige nadeel hiervan is de beperkte batterijduur. De accu van een smartphone of tablet gaat vaak maar minder dan een dag mee. Erg vervelend wanneer je onderweg bent en er geen stopcontact of oplaadpunt aanwezig is. Gelukkig bestaan er handige powerbanks waarmee je de batterij van je apparaat weer mee op kunt laden wanneer deze onverhoopt leeg is.

Wat doet een powerbank?

Een powerbank wordt ook wel een externe accu of externe batterij genoemd. Hiermee kun je diverse apparatuur opladen. Denk hierbij aan smartphones, tablets, laptops en andere mobiele apparatuur.  Powerbanks zijn er in diverse vormen en maten. Hierbij is de capaciteit erg van belang. De capaciteit van een externe oplader wordt aangegeven in mAh, dit staat voor mili ampère per uur. Een powerbank is dankzij zijn geavanceerde batterij oplaadbaar. Hierdoor kun je een powerbank blijvend gebruiken.

De oplaad capaciteit van een powerbank

Zoals al eerder aangegeven is de oplaadcapaciteit van een powerbank afhankelijk van het aantal mAh. Een noodoplader heeft vaak 2200 mAh aan oplaad capaciteit. Hiermee kun je doorgaans de batterij van een smartphone slechts één keer meer opladen. Ook zijn er grote powerbanks in omloop. Met een relatief grote powerbank van circa 10.000 mAh kun je je mobiele apparatuur tot wel 5x opladen.

Hoeveel mAh heb ik nodig?

De hoeveelheid mAh capaciteit die je nodig hebt is afhankelijk van het type apparaat die je ermee wilt opladen. Een powerbank die beschikt over 2200 mAh noemt men ook wel een noodlader. Daarnaast zijn er ook powerbanks verkrijgbaar met een accu van meer dan 15.000 mAh. Hiermee kun je het mobiele apparaat wel een x-aantal keer meer opladen. Een gemiddelde batterij van een smartphone heeft een capaciteit van 2200 mAh Een tablet heeft vaak een grotere capaciteit van ongeveer 4400 mAh. De precieze batterij capaciteit verschilt per mobiele apparaat.

Tijdelijk 20% korting op alle hoesjes & accessoires
Profiteer tijdelijk van 20% korting met de kortingscode: blog20
Over de auteur
Laurenze
Laurenze van Huaweihoesjes.nl Als product specialist weet Laurenze alles over hoesjes en accessoires voor Huawei. Daarnaast ondersteunt hij onze klantenservice bij specifieke vragen.

Lees meer: Accessoires
Meldingen ontvangen van nieuwe berichten en updates?
Annuleren Toestaan