Terug naar overzicht

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?
Laurenze 7 juni 2016 12 minuten lezen

Wanneer je op zoek gaat naar een telefoonhoesje voor je smartphone zal je al snel tot de conclusie komen dat er veel verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar zijn. Elk type hoesje is gemaakt van een ander materiaal en heeft zo zijn unieke eigenschappen. In dit artikel zetten we de diverse soorten hoesjes op een rij en leggen we uit wat de verschillen zijn.

Lederen hoesje

Een lederen hoesje is zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van leder. Dit type hoesjes zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van een flipcase of walletcase. Deze telefoonhoesjes bedekken zowel de voorkant als achterkant van je telefoon. Het hoesje kan gemaakt zijn van echt leder of kunstmatig leer in de vorm van PU-leder of Tafta-leder. In een leren hoesje kan de telefoon vaak worden bevestigd in een houder. Deze is in de meeste gevallen gemaakt van siliconen of van kunststof. Een lederen hoesje wordt vaak zakelijk gebruikt. Echter zijn er ook mensen die dit type case tevens gebruiken als portemonnee aangezien een walletcase vaak de mogelijkheid heeft om geld op te bergen. Verder kenmerk de flap het lederen hoesje, waarmee door middel van een magneetje of knoopje het hoesje kan worden gesloten. 

 Bekijk alle lederen hoesjes

Insteekhoesje/pouch case

Een insteekhoesje wordt ook wel een pouch case genoemd. Dit type case wordt niet speciaal voor één type smartphone gemaakt maar kan universeel voor meerdere telefoons worden gebruikt. In veel gevallen is het insteekhoesje gemaakt van leer. Maar hij kan ook vervaardigd zijn van PU-leder of Tafta-leder. Een pouch case heeft vrijwel altijd een trekslip. Hiermee kan de smartphone uit het hoesje worden getrokken. Daarnaast is deze slip vaak voorzien van klittenband of een knoopje om er voor te zorgen dat je smartphone niet uit het hoesje valt. 

Bekijk alle insteekhoesjes

Siliconen/TPU hoesje

Een siliconen of TPU hoesje wordt ook wel een softcase genoemd. Dit komt doordat dit type hoesje is gemaakt van een zacht materiaal. Het TPU materiaal is erg flexibel, hierdoor is je telefoon makkelijk in het hoesje te bevestigen. Daarnaast sluit het hoesje rondom goed op je telefoon aan. Het zachte materiaal van dit hoesje heeft een schokabsorberende werking. Dit zorgt ervoor dat je telefoon goed is beschermd met een siliconen hoesje. Daarnaast heeft dit type case vaak opstaande randen rondom het beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat je je telefoon zorgeloos op tafel kunt leggen zonder het beeldscherm te beschadigen.

Bekijk alle TPU/Siliconen hoesjes

Bumper

Een bumper beschermt voornamelijk de zijkanten van een smartphone. Vaak is deze van metaal waardoor dit hoesje de randen van optimale bescherming voorziet. Echter zijn er ook bumpers die gemaakt zijn van zacht materiaal zoals siliconen of TPU. Het voordeel van een bumper is dat deze case wel goede bescherming biedt tegen vallen en stoten maar het je toestel niet dikker maakt. Daarnaast staan de randen van de bumpercase vaak iets omhoog. Hierdoor maakt de voorzijde en de achterzijde geen contact met het tafeloppervlakte wanneer je je smartphone hierop neerlegt. Hoewel de bumper verder weinig bescherming biedt aan het beeldscherm kan deze ook worden beschermd door middel van een screenprotector. 

Bekijk alle bumper cases

Hardcase/backcover

Een hardcase of backcover is in de meeste gevallen gemaakt van een zeer sterk kunststof. Echter kan het hoesje ook vervaardigd zijn van metaal of soms zelfs van hout. Fabrikanten van deze type hoesjes kunnen door het duurzame materiaal het hoesje erg dun maken. Hierdoor wordt je smartphone niet onnodig dikker en blijven de originele contouren behouden. Hardcase hoejes zijn altijd op maat gemaakt voor een specifiek model. Hierdoor zijn er uitsparingen gemaakt in het hoesje voor bijvoorbeeld de camera, knoppen en aansluitingen. Een backcover zit vaak erg strak om de telefoon, hierdoor is het iets lastiger om dit type telefoonhoesje te bevestigen. Echter zorgt dit type hoesje wel voor de nodige bescherming van je telefoon. 

Hybride case 

Een hybride hoesje is gemaakt van een combinatie uit twee of meerdere materialen. Vaak wordt dit hoesje gemaakt van TPU en kunststof. Een hybride hoesje is een combinatie van het beste uit beide werelden. Door het gebruik van meerdere materialen ziet dit hoesje er vaak robuust uit. Daarnaast is het telefoonhoesje vaak iets dikker in vergelijking met andere hoesjes. Het voordeel hiervan is echter wel dat dit soort hoesjes je smartphone van optimale bescherming voorzien. Verder kunnen hybride hoesjes vaak in een horizontale-stand worden geplaatst. Hierdoor kun je fimpjes op je telefoon bekijken zonder je smartphone zelf vast te hoeven houden. 

Bekijk alle hybride hoesjesTijdelijk 20% korting op alle hoesjes & accessoires
Profiteer tijdelijk van 20% korting met de kortingscode: blog20
Over de auteur
Laurenze
Laurenze van Huaweihoesjes.nl Als product specialist weet Laurenze alles over hoesjes en accessoires voor Huawei. Daarnaast ondersteunt hij onze klantenservice bij specifieke vragen.

Lees meer: Hoesjes
Meldingen ontvangen van nieuwe berichten en updates?
Annuleren Toestaan