Terug naar overzicht

Hoe plak je een screenprotector?

Hoe plak je een screenprotector?
Laurenze 17 januari 2015 13 minuten lezen

Het plakken van een screenprotector soms erg lastig zijn. In het volgende artikel leggen wij uit hoe je gemakkelijk een screenprotector op het beeldscherm van je smartphone kunt bevestigen. Een screenprotector biedt het beeldscherm van je (Huawei) smartphone extra bescherming. Ontsierende krassen zijn immers snel op het kwetsbare beeldscherm gemaakt. Door middel van een screenprotector kun je deze lelijke beschadigingen eenvoudig tegen gaan. Met een screenprotector bedien je je smartphone net zo gemakkelijk als zonder een screenprotector. Ook het gebruik van een styluspen is op een screenprotector geen probleem. Bovendien gaan de meeste screenprotector tevens vervelende schitteringen in het beeldscherm tegen.

Het onderstaande stappenplan biedt hulp bij het plakken van een screenprotector:

Stap 1: Maak het beeldscherm stof- en vetvrij

Het belangrijkste bij het plakken van een screenprotector is dat het toestel geheel stofvrij en vetvrij is. Wanneer dit het geval is kan de screenprotector bijna onzichtbaar op het beeldscherm worden bevestigd. Het is dan ook aan te raden de screenprotector te plakken in een stofvrije omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in de badkamer wanneer iemand net gedoucht heeft. Door de stoom en condens zullen de stofdeeltjes op de grond vallen. Dit maakt het plakken van een screenprotector een stuk makkelijker. Om het beeldscherm schoon te maken kun je het meegeleverde stof adsorberend doekje gebruiken. Hiermee veeg je eenvoudig het stof van het beeldscherm af. Mocht het beeldscherm erg vet zijn kun je eventueel display reiniger gebruiken om het beeldscherm te ontvetten. Echter is het in de meeste gevallen al voldoende om met een stof adsorberend doekje het beeldscherm schoon te maken.

Stap 2: Maak de bovenste helft van de eerste beschermlaag los

Nadat je het beeldscherm hebt ontdaan van stof en vet is het tijd om de screenprotector op het scherm te plakken. Hiervoor haal je als eerste de bovenste helft van de eerste beschermlaag los. Wanneer je de screenprotector net uit de verpakking haalt zul je zien dat er twee beschermlagen over de screenprotector heen zitten; één aan de voorkant en één aan de achterkant. De achterkant van de screenprotector dient tegen het beeldscherm bevestigd te worden. Deze kant is op de screenprotector aangegeven met het cijfer 1. Maak deze kant voorzichtig tot ongeveer de helft los.

Stap 3: Plak de bovenkant van de screenprotector vast

Nu de bovenkant van de screenprotector vrij is kun je deze op het scherm bevestigen. Het makkelijkste is om te beginnen in de hoek van je smartphone. Hierdoor kun je de screenprotector eenvoudig uitlijnen en kun je aan de hand van de randen zien of deze goed recht zit. Let wel goed op dat de openingen voor de speaker en camera goed uitkomen. Wanneer de eerste hoek eenmaal goed geplakt is kun je de eerste beschermlaag helemaal van de screenprotector verwijderen. Vervolgens laat je de screenprotector voorzichtig over het beeldscherm vallen. Als je dit goed hebt gedaan zit hij helemaal recht op het beeldscherm bevestigd. Mocht dit niet het geval zijn til je de screenprotector voorzichtig op en begin je opnieuw met het uitlijnen in de bovenhoek. Soms kan het een paar pogingen kosten om de screenprotector strak op het toestel uitgelijnd te krijgen.

Tip: Wanneer er toch nog stof op de screenprotector is gekomen en deze nog niet op het beeldscherm is bevestigd kun je dit eenvoudig verwijderen door de screenprotector even onder de (koude) kraan af te spoelen. Er zit namelijk geen lijm op een screenprotector. Wanneer je niet zeker weet of je smartphone tegen water kan kun je het beste even wachten tot de screenprotector is opgedroogd. Hierna kun je weer beginnen met het opplakken van je screenprotector.

Stap 4: Verwijder luchtbelletjes

Het verwijderen van de luchtbelletjes kun je eenvoudig doen met de (in de meeste gevallen) meegeleverde soft-card. Wanneer deze niet in de verpakking zit kun je tevens een (bank)pasje gebruiken. Wij vinden het zelf handig om een pasje te gebruiken omdat deze vaak iets steviger is dan een soft-card. Om de luchtbelletjes onder de screenprotector te verwijderen veeg je de luchtbelletjes voorzichtig met de soft-card naar de buitenkant van de screenprotector.

Tip: Mocht je onverhoopt toch nog een stukje stof onder de screenprotector hebben zitten kun je deze eenvoudig verwijderen. Hiervoor heb je slechts twee stukjes tape (plakband) nodig. Het eerste stukje tape gebruik je om de screenprotector vanaf de rand omhoog te wippen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je eenvoudig met het andere stukje tape onder de screenprotector vandaan vegen. De plakrand zorgt er voor dat het stukje stof op de tape gaat zitten.

Stap 5: Verwijder de tweede beschermlaag

Nu de screenprotector eenmaal goed uitgelijnd zit en de luchtbellen eronder zijn verwijderd kun je de tweede beschermlaag verwijderen. Deze beschermlaag is aangeduid met een 2. Doe dit wel voorzichtig want anders zul je de gehele screenprotector weer van het beeldscherm verwijderen. Wanneer je de laatste beschermlaag van de screenprotector hebt afgehaald is je smartphone weer klaar om gebruikt te worden. Ter verduidelijking van het bovenstaande stappenplan hebben we tevens een video gemaakt waarin je kunt zien hoe je een screenprotector kunt bevestigen.

Wilt u een screenprotector voor uw Huawei bestellen? Bekijk dan hier onze screenprotectors.

Tijdelijk 20% korting op alle hoesjes & accessoires
Profiteer tijdelijk van 20% korting met de kortingscode: blog20
Over de auteur
Laurenze
Laurenze van Huaweihoesjes.nl Als product specialist weet Laurenze alles over hoesjes en accessoires voor Huawei. Daarnaast ondersteunt hij onze klantenservice bij specifieke vragen.

Lees meer: Accessoires
Meldingen ontvangen van nieuwe berichten en updates?
Annuleren Toestaan