Terug naar overzicht

De 10 must-have apps voor je Huawei (Android) smartphone

De 10 must-have apps voor je Huawei (Android) smartphone
Dennis 29 oktober 2015 14 minuten lezen

Of je nou nieuwsupdates in een oogopslag wilt binnenkrijgen, je wilt socializen met je contacten of op zoek bent tijdverdrijf, je gedownloade apps maken je smartphone of tablet je persoonlijke handheld. Het vinden van de voor jou meest geschikte applicaties hiervoor kan lastig zijn door de immense keuze. In deze blog zetten wij de naar onze mening meest interessante apps uit de Google Play Store voor je op een rij.

WhatsApp

Met ruim 9 miljoen actieve gebruikers, is WhatsApp verreweg de meest populaire app in Nederland. De app stelt je in staat om je contacten via je internetverbinding berichten te sturen en wordt daarom gezien als de vervanger van de SMS. Sinds een recente update is het zelfs mogelijk om via WhatsApp te bellen via je internetbundel in plaats van via de belbundel. WhatsApp is het eerste jaar na download gratis in gebruik te nemen.

Google Foto’s

In Google Foto’s kan je  al je foto’s en video’s opslaan, indelen en later doorzoeken op basis van de mensen, plaatsen en dingen die je . Op zoek naar de foto’s van je uit de hand gelopen stapnacht met vrienden of de romantische kiekjes voor de Eiffeltoren met je vriendin? Via Google Foto’s vind je ze in no-time terug.

Google Drive & Foto’s

Google Drive bied je 15 GB gratis online opslagruimte voor je foto’s, artikelen, ontwerpen, tekeningen, opnamen, video’s en eigenlijk alles wat je verder maar kan bedenken. Bijkomend voordeel is dat foto’s en video’s die zowel in je Google Foto’s als Google Drive worden weergegeven, enkel één keer meetellen in deze Google-opslagruimte. Google Drive is te vergelijken met de Dropbox tool.

Internetbankieren

Onder andere de Rabobank, ING, ABN AMRO en de SNS Bank hebben al oor gehad naar de vraag van haar klant: bankieren wanneer het uitkomt, gewoon via de smartphone of tablet. Overboekingen, saldo checks en contact met uw bank zijn in deze app vormgegeven naar jouw behoefte aan gemak. En het is nog veilig ook.

Provider app

Wil je weten hoe je telefoonbundel er voor staat? Apps als MijnKPN, My Vodafone en My T-mobile zorgen er voor dat je niet voor verassingen komt te staan. Via de app krijg je inzicht in je laatste rekeningen, je huidige bundel (die overigens bij bepaalde providers ook via deze manier is aan te passen) en de laatste nieuwtjes.

Reisplanning

Of je regelmatig of zelden gebruik maakt van het openbaar vervoer, informatie over mogelijke vertragingen zijn altijd welkom.  Raadpleeg de NS Reisplanner voor de meest actuele treinreisinformatie en wees verassingen in het volledige openbaar vervoercircuit voor door gebruik van 9292.

De muziek app

Vanaf dit punt in de blog wijken we af van de opzet. Voor sommige diensten bestaat er in onze ogen namelijk geen ‘beste’. We bespreken een aantal interessante opties voor jouw behoeften. Uiteraard kan je muziek via je computer importeren, maar het gebruik van Spotify (Free of Premium) maakt het erg makkelijk om afspeellijsten samen te stellen, of die van anderen te beluisteren. Is Soundcloud geschikter voor je? Wij houden je niet tegen!

Hoor je een nummer op de in je omgeving waarvan je de titel niet kent? Dan bevelen we je Shazam aan. Een druk op de knop en de app probeert het nummer te herkennen via haar database. Toch meer een liefhebber van live muziek? Probeer gratis kaarten van diverse festivals en concerten te winnen via I’m In!

De social media app

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn. Zomaar een aantal voorbeelden van uiterst bekende social media apps met miljoenen downloads op de naam. Iedere app kent haar eigen focus en doelgroep, toch bieden ze stuk voor stuk de mogelijkheid om jezelf eenvoudig te profileren. Gezien dat de sociale media niet meer weg te denken zijn in de huidige maatschappij, zijn ze een must in onze top 10.

De nieuwsapp

Een nieuwsapp zien wij als onmisbaar in je applicatielijst. Nooit was het zo makkelijk om op ieder gewenst moment een update te krijgen van alles wat er in de wereld gebeurd. Er zijn talloze geschikte nieuwsapps in de Google Play Store te vinden, zoals NU.nl, NOS (en NOS Teletekst), Nieuws.nl, AD.nl Mobile en De Telegraaf.  

Als we kijken naar content, gebruiksvriendelijkheid en design, dan gaat onze voorkeur uit naar de nieuwsapp van NU.nl. Niet vergeten om je push berichten aan te zetten, zodat je direct een melding krijgt bij de allerbelangrijkste updates!

De game

Mobiele telefoons hebben tegenwoordig de functie van tijdverdrijf ingenomen. In de trein of stiekem op de wc onder bazen tijd, men vindt tegenwoordig overal de tijd om verder te komen in zijn of haar spelletje. Een leuke game completeert dan ook onze top 10. Een aantal van onze favorieten zijn Candy Crush Saga, Fruit Ninja, Angry Birds, Escape en My Om Nom.

Gratis hint van de redactie: Geen gezeur in de vriendengroep meer over wie aan de beurt is om een rondje te halen in de kroeg? Probeer Het Haasje! Gratis te downloaden in de Google Play Store.

Tijdelijk 20% korting op alle hoesjes & accessoires
Profiteer tijdelijk van 20% korting met de kortingscode: blog20
Over de auteur
Dennis
Dennis van Huaweihoesjes.nl Dennis ondersteunt als communicatie specialist onze marketingafdeling. Als Huawei fan van het eerste uur weet hij tevens alles over Android.
Meldingen ontvangen van nieuwe berichten en updates?
Annuleren Toestaan