Terug naar overzicht

Besparen op de reparatiekosten van je smarphone

Besparen op de reparatiekosten van je smarphone
Dennis 2 februari 2016 9 minuten lezen

Het is je vast wel eens overkomen. Per ongeluk glipt je smartphone uit je hand op de harde vloer, vaak niet ongedeerd. Verzekeraars en fabrikanten draaien in enkele gevallen op voor de kosten, maar in veel gevallen zal je zelf moeten betalen voor de ontstane schade. Voor de reparatie of vervanging van onderdelen worden relatief torenhoge bedragen gehanteerd. Via het internet zijn talloze alternatieve aanbieders te vinden, enkel rest de vraag hoe rendabel deze aangeboden diensten voor jou op de lange termijn zijn. In deze blog bespreken we de risico’s bij de keuze in een reparatie van je smartphone aan huis boven een geprofessionaliseerd bedrijf.

Telefoononderdelen

Een geprofessionaliseerd bedrijf zal je bij de reparatie altijd voorzien van authentieke onderdelen van je mobiel. Het gebruik van authentieke reparatieonderdelen garandeert de kwaliteit van deze onderdelen.  Waar kwaliteitsgarantie een logische verwachting is bij geprofessionaliseerde bedrijven is, is dat niet altijd het geval bij reparatie aan huis. Thuisreparateurs gebruiken vaak merkloze, goedkopere alternatieven om je smartphoneonderdelen te vervangen. Een evenaring van de kwaliteit van voor de reparatie is geen zekerheid.

Werkplaats

Bij een geprofessionaliseerd bedrijf zal je smartphone worden gerepareerd in een zogeheten “clean room”, waar stofvorming minimaal is. Ook het materiaal dat wordt gebruikt zorgt voor een minimale kans op fouten in het reparatieproces. Bij thuisreparateurs heerst de vraag in hoeverre hieraan wordt voldaan. De reparatie vindt vaak plaats in een ruimte met een hoge stofhoeveelheid en thuisreparateurs gebruiken niet altijd het juiste materiaal.

Garantie op je smartphone

Aangezien fouten menselijk zijn, bestaat de mogelijkheid dat een reparatie niet volledig correct is uitgevoerd en de gerepareerde onderdelen opnieuw defect geraken. Geprofessionaliseerde bedrijven bieden hierin zekerheid in de vorm van garantie op een kosteloze heruitvoering.

Mocht je je smartphone toevertrouwen aan een reparatie aan huis, dan is dit verre van zeker en kan je misschien fluiten naar je investering.

Nu de risico’s van de keuze voor een thuisreparateur zijn besproken, zetten graag voor u de voordelen en nadelen van beide opties op een rij.

Geprofessionaliseerd bedrijf

  • Mobiel dient te worden opgestuurd, tijd niet in bezit
  • Relatief dure reparatiekosten
  • Kwaliteitsgarantie in vervangingsonderdelen
  • Schone werkplaats en schoon materiaalgarantie 

Thuisreparateur

  • Mogelijkheid tot dienst aan huis/op je werkplaats
  • Relatief goedkope reparatiekosten
  • Geen zekerheid in de kwaliteit van vervangingsonderdelen
  • Geen garantie op een schone werkplaats en schoon materiaal

Op het eerste gezicht lijkt de keuze voor een reparatie aan huis veel goedkoper. Dit is in veel gevallen ook mogelijk, maar er dient rekening gehouden te worden met de risico’s. De kans bestaat dat je door een verkeerde reparatiewijze nog verder van huis bent. Dit kan tot gevolg hebben dat je uiteindelijk duurder uit bent dan bij een geprofessionaliseerd bedrijf. Kies daarom bewust.

Ook voor deze case geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Een reparatiekuur kan worden voorkomen door je mobiel goed uitgerust op zak te dragen. Door middel van een telefoonhoes zijn de voor- en achterzijde van je smartphone beschermd tegen de val. Wil je een dergelijke reparatie voorkomen? Bekijk dan onze smartphonehoesjes in onze webshop!

Tijdelijk 20% korting op alle hoesjes & accessoires
Profiteer tijdelijk van 20% korting met de kortingscode: blog20
Over de auteur
Dennis
Dennis van Huaweihoesjes.nl Dennis ondersteunt als communicatie specialist onze marketingafdeling. Als Huawei fan van het eerste uur weet hij tevens alles over Android.

Lees meer: Huawei
Meldingen ontvangen van nieuwe berichten en updates?
Annuleren Toestaan